29 Kasım 2008 Cumartesi

CİCİ DOLAP KULPLARI

Defne'ye kıyafet dolabı yaptırmaya karar verdiğimizde mobilyacımızın her zaman ki gibi klasik ve standart kulplardan kullanacağından emindim.İşini çok beğeniyorum ama kulplar konusunda hiç anlaşamıyoruz. :))


Duyuşenle yaptığımız ufak bir mobilya aksesuarı turunda bu kulpları keşfettik.Hepsi birbirinden şirindi.Ben şu saçı iki kuyruk büyük suratlı kızları seçtim.Hepsini farklı renkte aldım.Dolap çok şık ve farklı oldu.Maliyette çok az değişti.
Kendi tarzını yaratmak isteyen arkadaşlara duyurulur....

20 Kasım 2008 Perşembe

YENİ CİCİLER

Annem Defne'ye Trabzondan bir süveter almış.Çok sade zarif birşey.Tığ işi ve üzeri işlenmiş.Kızım büyüyene kadar bekleyemedim ,süveteri kızıma elbise olarak giydirdim.:))

11 Kasım 2008 Salı

DEFNE'NİN NİNNİSİ

Huysuz kızım için babası ile birlikte yoğun bir çare arayışı içinde iken rastladık bu siteye.İçinde isimlere göre ninniler var.
Defne'nin ninni başlarken çalan kuş sesleri çok ilgisini çekiyor.Bende ninniyi çok beğendim.Sizde kendi çocuğunuzun ninnisini bulun.
İsterseniz kendi bilgisayarınıza da indirilebiliyor.

10 Kasım 2008 Pazartesi

İLK SOBELEMECE


Birkaç yıllık blog hayatımda hep sobelendim.Artık sobeleme zamanı geldi diye düşündüm.Bir süredir daha doğrusu Defne doğduğundan beri kafamı meşgul eden bir konuda sobe başlatmak istiyorum.

Hamileliğim boyunca başlayan doğumdan sonra yoğunlaşan bir konu HURAFELER;

Yani hamilelik ve loğusalık hurafeleri.

Benim başıma gelenleri ve duyduklarımı sizlerle paylaşacağım.Sizden de devamını bekliyorum.Ortaya çok ilginç şeyler çıkacağından eminim.


Hamileyken saç kestirlmez.kestirdim)


Hamileyken kına yakılmaz.(yaktım)


40 çıkmadan bebeğin tırnakları kesilmez.


40 çıkmadan bebeğin çamaşırları dışarı asılmaz.


40 çıkmadan anne ve bebek gece dışarı çıkamaz.


40 çıkmadan bebek gece banyo yaptırılmaz.


Bebek sarılık olmasın diye banyo suyuna altın koyulur.(Annem yaptı ama kızım yinede sarılık oldu.Hatta 2 gün hastanede yattı.)


Bebek ilk 3 banyosunda banyo suyuna tuz atmak suretiyle tuzlanır.(Tuzlandı benim kızımda :)


Bebek uyurken yüzüne bakılmaz.(Çok nazar alırmış)


Dışarıdan eve gelen biri direk bebeğin yanına gidemez.Dışarda ki kötü şeyler bebeğe geçermiş.


Eve gelen misafirlere giderken ''güle güle'' denmez.Sütün gidermiş.


Bebeğin banyosunun sonunda ''saçın aşağı boyun yukarı'' cümlesi birkaç kez tekrarlanır.(Annem Defne'ye yapıyor çok gülüyorum.)


40'ı dolmayan bebekler bir araya getirilmez çünkü bebekler birbirini basarmış.Özelliklede kız bebek erkek bebeği basarmış.Ne demekse erkek bebek hastalanırmış galiba.


40'ı dolmayan annelerde birbirini göremezmiş.(Yengem benim üst katımda oturuyor.Onunda bebeği oldu. Aramızda 2 ay var.Biz tabiki bu kuralı çiğnedik.:)


40 'ını dolduran bir bebek 40'ını doldurmayan bir bebeğin evine giderse evdeki küçük bebek ayağa kaldırılırmış basılmasın diye...:)


İşte böyle benden bu kadar.Şimdi bu konu ile ilgili ;







arkadaşlarımı sobeliyorum.Kolay gelsin.